Dan Šibensko-kninske županije

Dan Šibensko-kninske županije

17. svibnja– Dan Šibensko-kninske županije

Dragi žitelji i prijatelji Šibensko-kninske županije, čestitam vam Dan naše prekrasne županije.

Prema Ustavu iz 1990. godine i kasnijem Zakonu o organizaciji vlasti i uprave, naša je Županija utemeljena 15. travnja 1993. godine i tada se zvala Šibenska županija, a obuhvaćala je područje bivših općina Šibenik i Drniš. Nakon oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Oluja, u kolovozu 1995. godine oslobođen je cijeli teritorij Šibenske županije i stvoreni su uvjeti za priključenje našoj županiji njenog prirodnog geopolitičkog prostora - nekadašnje Općine Knin, koja je bila u sastavu Zadarske županije. Novim Zakonom o teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske u veljači 1997. godine nastala je Šibensko-kninska županija. Njezina Županijska skupština konstituirana je  17. svibnja 1997. u Kninu i zato taj dan slavimo kao Dan Šibensko-kninske županije.

Ove godine, kao i prethodne, program obilježavanja bit će vrlo skroman, ali dostojanstven, a  proslava će, nažalost, izostati.

Bez obzira na to, našim smo građanima dužni predstaviti rezultate vrijednoga rada županijskih službi u protekloj godini, u kojoj se potpuno promijenio svijet kakav smo poznavali. Ipak, odgovorno i s ponosom ističem kako smo u novonastalim, izuzetno teškim, okolnostima uspjeli održati stabilnost i kontinuitet te završiti, odnosno nastaviti provedbu svih projekata koje smo još puno ranije isplanirali.

Budući da upravo završava i četverogodišnje razdoblje u kojem je ova županijska administracija od građana dobila mandat i povjerenje ostvariti predviđene planove i zacrtane ciljeve, dužni smo vam predstaviti i rezultate našeg četverogodišnjeg rada.

Učinili smo to kroz ovaj četverominutni video zapis.

 

 

PREGLED DOKUMENATA:

Jer je najljepša!
PDF   •   3.58 MB