Župan Goran Pauk potpisao sporazume o suradnji s predstavnicima općina Kistanje, Ervenik i Biskupija

  Datum objave: 02.04.2021, 12:00h

Zahvaljujući ovim sporazumima, poljoprivrednici s područja navedenih općina, čije zahtjeve odobri županijsko Povjerenstvo za provedbu Programa potpora poljoprivredi, ostvarit će veći udio sufinanciranja svojih aktivnosti i projekata.

Naime, Županija i općine Biskupija, Kistanje i Ervenik sufinancirat će poljoprivredna gospodarstva s ovog područja  u istom omjeru, s tim da poljoprivrednici s područja općina potpisnica sporazuma imaju ista prava i obveze kao i svi ostali poljoprivrednici koji se prijave na natječaj, odnosno za sve vrijede isti kriteriji provjere i ocjenjivanja.

„Ovo je pozitivan primjer suradnje jedinica lokalne samouprave i Županije koji doprinosi razvoju i jačanju poljoprivrednih gospodarstava u ruralnom području. Županija je ovim općinama stavila na raspolaganje svoju logistiku i kapacitete za provedbu natječaja, a općine će iz svojih proračuna za poljoprivrednike izdvojiti jednake iznose koje im dodijeli županijsko povjerenstvo za provedbu programa.“, objasnio je župan Goran Pauk.

Načelnik Općine Ervenik g. Predrag Burza u ime potpisnika je zahvalio županu i županijskoj administraciji na suradnji koja je od velikog značaja za poljoprivrednike s područja ovih općina.

Program potpora poljoprivredi na području Šibensko-kninske županije namijenjen je poljoprivrednicima koji imaju u OPG-ove, obrte, trgovačka društva, udruge i zadruge registrirane za poljoprivrednu djelatnost. U protekle  četiri godine u proračunu Šibensko-kninske županije osigurano je ukupno 6.080.000,00 kn, od čega je  4.000.000,00 kn izdvojeno za sufinanciranje projekata i aktivnosti poljoprivrednih gospodarstava. Ostatak sredstava bio je namijenjen znanstvenim projektima, programima udruga, LAG-ovima, manifestacijama i pokroviteljstvu raznim stručnim skupovima i projektima.

Ove je godine za provedbu Programa potpora poljoprivredi u proračunu Šibensko-kninske županije osigurano 1.700.000,00 kn isključivo za programe i projekte poljoprivrednih gospodarstava. Na službenim internetskim stranicama Šibensko-kninske županije danas je objavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede, a natječaj će biti otvoren mjesec dana.

Ovdje je poveznica:

 https://www.sibensko-kninska-zupanija.hr/informacije/poljoprivreda/javni-poziv-za-podnosenje-zahtjeva-za-dodjelu-subvencija-za-poticanje-razvitka-poljoprivrede-u-2021-g/2407.html