Župan dr. sc. Marko Jelić posjetio pogon Aluflexpacka u Drnišu

  Datum objave: 21.09.2021, 15:00h

Aluflexpack Grupa (AFP Grupa) jedan je od vodećih eu­ropskih proizvođača visokokvalitetne fleksibilne amba­laže, a potražnja za  tim proizvodima sve je veća. Zbog toga Grupa znatno povećava svoje proi­zvodne kapacitete te će do sredine 2022. godine uložiti više od 65 milijuna eura u proširenje postojećeg proizvodnog pogona u Drnišu.

„Ova velika investicija bit će usmjerena na ekspanziju proizvodnog pogona kojom će pogon Drniš postati jedna od najmodernijih tvornica u svojoj branši u Europi  te je planirano zapošljavanje i oko 65 novih radnika različitih profila. Radi poticanja razvoja i ulaganja u zajednicu u gradnji novog pogona Grupa će se maksimalno koristiti uslugama lokalnih dobavljača.“, navode iz grupacije.  

To ulaganje nastavak je investicijskih aktivnosti u pogonu Drniš za­početih prije tri godine, kada je uloženo 35 milijuna eura i zaposleno više od 40 novih radnika.

Projektom dodatnog proširenja drniškog pogona Aluflexpack dodat će kapacitete za predobradu i završno tretiranje folije u svoj verti­kalno integrirani proizvodni lanac te povećati kapacitet za opleme­njivanje. U sklopu investicije uložit će se više od 3,5 milijuna eura u odgovarajuće povećanje kapaciteta i osuvreme­njenje postojećih sustava za zaštitu okoliša (pročišćavanje voda, odva­janje otpada, zelena električna energija itd.).

Više od 90 posto svog prometa Aluflexpack ostvaruje na međunarodnom tržištu, a planira i daljnji rast proizvodnje i izvoza. Dobavljači i kupci Alu­flexpack Grupe vodeće su tvrtke u svojim industrijama te priznati do­maći i globalni brendovi.

Jedan od najpoznatijih proizvoda pogona Drniš zlatna je alumi­nijska folija za Ferrero Rocher koja se izvozi u tvornice te kompa­nije u mnoge zemlje Europe i svijeta, sve do Kine, Argentine i Ka­nade. Zahvaljujući tom proizvodu, ali i mnogim drugima, drniški pogon ulazi u svaki kutak svijeta. To potvrđuje i nagrada Zlatni ključ za najboljeg izvoznika u Francusku u 2020. i nominacija za najbo­ljeg izvoznika u Kanadu u 2020.

Župan dr.sc. Marko Jelić izrazio je veliko zadovoljstvo prisutnošću ove kompanije u Šibensko-kninskoj županiji, kao i njezinim društveno odgovornim načinom poslovanja, naglasivši kako će Županija nastaviti raditi na privlačenju ovakvih investicija na naše područje.