Župan primio nagrađivanu učiteljicu Branku Pastuović

  Datum objave: 02.12.2021, 09:45h

Primanje u Uredu župana upriličeno je  povodom sjajnog uspjeha učiteljice Pastuović i  osvajanja godišnje „Nagrade Ivan Filipović“.

„Nagradu dodjeljuje Republika Hrvatska, odnosno Odbor „Nagrade Ivan Filipović“, a priprema Ministarstvo znanosti i obrazovanja, za značajna ostvarenja u odgojno-obrazovnoj djelatnosti. Nagrada predstavlja najviše priznanje djelatnicima u području  odgoja i obrazovanja.“, objasnila je učiteljica Pastuović, naglasivši kako na nagradu izuzetno ponosna.  

„Ova nagrada je zasluženo veliko priznanje za iznimne rezultate Vašega rada i ulaganja u sebe, na korist Vaših učenika i njihovih roditelja, koji su zaista sretni što imaju učiteljicu poput Vas. Isto tako, Vaš osobni uspjeh veliko je priznanje i Vašoj školi te kolektivu u kojem radite, a na ponos cijeloj našoj županiji.“,kazao je župan dr. sc. Marko Jelić.

Učiteljica Branka Pastuović, kao istaknuti prosvjetni djelatnik, za svoj je rad već više puta nagrađivana, dugi niz godina ističe se inovativnošću u nastavi s posebnim naglaskom na upotrebu digitalnih tehnologija. Autorica je brojnih digitalnih obrazovnih sadržaja koji su javno dostupni cijeloj obrazovnoj zajednici, a njezini učenici postigli su zapažene rezultate na brojnim natjecanjima. Učiteljica Pastuović bila je uključena u tim stručnjaka koji su pripremali  sadržaje za održavanje nastave putem televizijskog programa.

„Hvala Vam što svojim sjajnim primjerom doprinosite kvaliteti našeg odgojno-obrazovnog sustava i što jedan od najtežih poslova radite s toliko ljubavi i posvećenosti.“, čestitao je župan dr. sc. Marko Jelić učiteljici Pastuović, naglasivši kako je uvjeren da je ova nagrada samo jedna u nizu onih koje ovu učiteljicu očekuju.