Župan primio zlatnog parakarataša Antonija Šaršanskog

  Datum objave: 15.07.2021, 16:00h

Petnaestogodišnji Antonio ostvario je sjajan sportski uspjeh i osvojio zlatnu medalju na Svjetskoj ligi mladih te tako postao prvak u kategoriji osoba u invalidskim kolicima mlađih od 16 godina.

Župan je mladom sportašu, njegovim roditeljima i trenerima Luki Čupiću i Josipu Kneževiću čestitao na ovom sjajnom uspjehu naglasivši kako im Županija stoji na raspolaganju za svu pomoć pri realizaciji njihovih planova.

„Osobe poput tebe primjer su i inspiracija, a tvoj je uspjeh izniman. Kad netko ima poteškoće uzrokovane bolešću, a svojim trudom, radom i upornošću ostvaruje ovakve rezultate, onda je taj uspjeh još vrjedniji.“ kazao je župan dr. sc. Marko Jelić i mladom parakaratašu uručio prigodne poklone.

Svjetska liga mladih održana je u Poreču u organizaciji Hrvatske parakarate reprezentacije u sklopu sedmodnevnog karate kampa na kojem je sudjelovalo oko 1500 sudionika.

Natjecatelji su demonstrirali izvedbe u tri kategorije: intelektualne poteškoće, slabovidni i osobe u invalidskim kolicima, a Antonio je osvojio zlato i postao prvak u kategoriji osoba u invalidskim kolicima.