Europski tjedan mobilnosti 2022.

  Datum objave: 22.09.2022, 18:00h

Događanju je nazočio i župan Šibensko-Kninske županije dr. sc. Marko Jelić, kao i gradonačelnik Grada Knina Mario Ćaćić te savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Maja Karaman Grbavac, koji su poslali poruku o važnosti  aktivnog uključivanja institucija i podrške radu udruga osoba s invaliditetom kako bi cjelokupna javnost što bolje razumjela mogućnosti te stupanj diskriminacije ovih osoba.

Pozivu na događanje odazvao se veliki broj građana, a osim korisnika Udruge, u programu su sudjelovali učenici Opće gimnazije iz Knina, učenici drugog razreda osnovne škole Domovinske zahvalnosti, volonterke Udruge „Krka“ iz Knina.

Udruga osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ iz Knina učlanjuju osobe s invaliditetom kao  i sve fizičke i pravne osobe zainteresirane za  zaštitu i promicanje zajedničkih humanitarnih, socijalnih i zdravstvenih i drugih interesa osoba  s invaliditetom.

Njihova je misija doprinijeti kvalitetnom životu djece i mladih s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, zagovaranjem i sustavno kontinuiranim osnaživanjem za osobni razvoj i ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društva.

Europski tjedan mobilnosti obilježava se svake godine od 16. do 22. rujna. Ova europska inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnji automobilom.