Inicijativa za izgradnju fundraising kulture u Hrvatskoj

  Datum objave: 01.03.2021, 14:00h

„Pandemija, potresi i gospodarska kriza u potpunosti su izmijenili način na koji razmišljamo o kvaliteti života u lokalnoj zajednici. Za njezinu kvalitetu važne su javne politike koje kao jedinice regionalne samouprave provodimo, ali i programi i projekti koje provode različite udruge civilnog društva. Zato smo, u želji da ojačamo upravo udruge i pojačamo kapacitete za povlačenje sredstava iz alternativnih izvora,  pokrenuli projekt izgradnje fundraising kulture u Hrvatskoj.“, navodi župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk.

Kroz aktivnosti fundraisinga potiče  se organizacijski razvoj udruge, financijska održivost organizacije i stvaranje snažnog branda udruge u javnosti.

S jedne strane nalazi se misija udruge, a s druge strane donator koji ima potrebu pridonijeti toj misiji. Fundraising ih spaja kako bi se stvorile nove društvene vrijednosti, osnažila misija organizacije i povećao njezin utjecaj u društvu.

Pozivamo sve neprofitne organizacije i udruge da ispune upitnik koji se nalazi na niže navedenoj poveznici, kako bi se dobio uvid u postojeće stanje vezano za fundraising aktivnosti neprofitnih organizacija u Hrvatskoj.

 https://forms.gle/ABdLyDU47i4HeS8d9

Upitnik se može ispuniti do 20. ožujka 2021.