Konstituirana Županijska skupština Šibensko-kninske županije

  Datum objave: 18.06.2021, 13:00h

Na početku sjednice intonirana je himna Republike Hrvatske, a minutom šutnje odana je počast svim poginulim pripadnicima 113. brigade HV-a, koja je osnovana na današnji dan prije 30 godina.

Većinom glasova članova, za predsjednika Skupštine izabran je g. Stipe Petrina, koji je zahvalio članovima Skupštine, naglasivši kako vjeruje da će ovaj saziv Županijske skupštine davati podršku svim dobrim projektima te raditi za dobrobit svih žitelja Šibensko-kninske županije. Zamjenik predsjednika u sljedeće četiri godine bit će gospodin Branko Dželalija.

Jednoglasno je potvrđen prijedlog imenovanja članova Mandatne komisije, čija je predsjednica gđa. Hermina Nakić Crljen, a jedan od članova gospodin Joško Šupe. Treći član Mandatne komisije, iz redova oporbenih zastupnika, bit će predložen na prvoj radnoj sjednici.

Jednoglasno su potvrđeni i članovi Odbora za izbor i imenovanja, čiji je predsjednik g. Karlo Klarin, dok su članovi g. Marko Grubelić i gđa. Višnja Gojanović, te članovi Odbora za statut, poslovnik i propise, kojeg je predsjednica gđa. Sanja Radin-Mačukat, a članice su gđa. Lidija Slavić i gđa. Ivana Vučenović. Ostali članovi ova dva odbora, također će biti imenovani na prvoj radnoj sjednici Županijske skupštine.

Na samom kraju sjednice, članovima Skupštine obratio se i župan Šibensko-kninske županije dr.sc. Marko Jelić čestitavši im i poželjevši puno uspjeha u radu.