Medicinska škola u Šibeniku proslavila 75. rođendan

  Datum objave: 12.05.2022, 16:00h

Proslavi je, u društvu suradnica, nazočio i župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić koji je učenicima i djelatnicima škole čestitao Dan škole, naglasio važnost i ulogu zdravstvenih djelatnika u društvu te im poželio puno uspjeha u budućnosti.

Iako je tijekom vremena mijenjala imena, zgrade u kojima je djelovala, školovala različite profile zdravstvenih struka, Medicinska škola Šibenik uvijek je bila prepoznatljiva po kvaliteti kadrova koje je školovala, a veliki dio zaposlenika šibenske i kninske bolnice, domova zdravlja i ostalih zdravstvenih ustanova u Šibensko-kninskoj županiji potekao je upravo iz Medicinske škole u Šibensiku.

„Naša je misija kvalitetno pripremiti učenike za svijet rada, kao i za cjeloživotno učenje, promicati zdravlje kao osnovnu ljudsku vrednostu, razvijati svijest o pomaganju potrebitima, timski duh i zajedništvo.“, istaknula je ravnateljica škole Aleksandra Acalin.

Kroz program obilježavanja 75 godina Medicinske škole, njezini su učenici građanima mjerili tlak, šećer u krvi, težinu, visinu i indeks tjelesne mase, promovirali zdrav način života prezentirali vježbe oživljavanja i prve pomoći.