Nastavak priprema projekta izgradnje nove bolnice u Šibeniku

  Datum objave: 31.01.2022, 16:00h

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Šibensko-kninske županije: župan dr. sc. Marko Jelić i zamjenici župana Iris Ukić Kotarac i Ognjen Vukmirović; gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta, sa suradnicima, ravnatelj Opće bolnice Šibensko-kninske županije Kristijan Stipaničev sa suradnicima te ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije Mira Lepur sa suradnicama.

Na poziv župana dr. sc. Marka Jelića, sastanku su nazočili i saborski zastupnici iz Šibensko-kninske županije; Branka Juričev-Martinčev, Anja Šimpraga, Josip Begonja, Franko Vidović te izaslanik Hrvoja Zekanovića, koji će, u okviru svojih mogućnosti, osigurati podršku i pomoć u realizaciji ovog projekta od iznimne važnosti za sve žitelje Šibensko-kninske županije.

Ovom prilikom predstavljen je i hodogram aktivnosti izrade projektno-tehničke dokumentacije, a stručni konzultanti dr. Tihomir Strizirep i arhitekt Davor Katušić predstavili su projekte bolnica u Rijeci, Ljubljani i Varaždinu.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić zahvalio je okupljenima na dolasku te istaknuo kako se ovako veliki projekt može realizirati isključivo zajedničkim snagama svih dionika, naglasivši koliko je važno s realizacijom projektnih aktivnosti započeti čim prije.

Projekt pripreme projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove bolnice bit će prijavljen na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., što ga je objavilo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.