Nina Živković sedma je Šibenska grandeca

  Datum objave: 07.03.2023, 14:00h

Nina Živković izabrana je  u u konkurenciji od pet  kandidatkinja, a odluku o njezinom izboru donijelo je Povjerenstvo  u sastavu Dino Karađole, Karmen Herceg, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Ksenija Bilan, Karmen Jelčić i Diana Ferić.

„Ovdje prisutne žene pokrivaju sve aspekte života i zaista je divno čuti priče snažnih, hrabrih i poduzetnih žena. Žene su pouzdane, jako su koncentrirane i kada nešto odluče uvijek ustraju u tome. Otac sam četiriju kćeri, sada imam i unuku i moram priznati da žene jesu snažniji spol. Iznimno sam sretan da imamo ovakav događaj u Hrvatskoj, odnosno u Šibeniku.“ kazao je župan dr. sc. Marko Jelić nadasve impresioniran altruističkim radom svih pet kandidatkinja.

Ovogodišnja Šibenska grandeca dirnuta neočekivanim priznanjem, nakon proglašenja kazala je.

 Ja sam prije svega socijalna radnica i jedino je u našem zvanju ostao taj pojam radnika i mi zaista radimo i to sa srcem. U svemu tome vodi me ljubav prema čovjeku i tome sam posvećena. Zaista sam  iznenađena najprije kandidaturom, a sada i time što sam proglašena ‘Šibenskom grandecom’. Ostala sam doslovce bez riječi, ali moram priznati da mi je drago što sam sudjelovala u ovom projektu i što vidim da ljudi cijene to što radimo, da to ne prolazi nezapaženo.“

Ovogodišnje kandidatkinje u izboru za sedmu ‘’Šibensku grandecu’ bile su i viša knjižničarka, aktivistica i volonterka, Ana Šimić; vrsna poznavateljica šibenske baštine i turistička vodičica, Zlatka Rodin; umirovljena daktilografkinja koja promovira šibensku baštinu ručnom izradom šibenskih kapa i šibenskog veza Dubravka Đurđević te  planinarka, alpinistica, speleologinja , HGSS-ovka, poduzetnica, visinska radnica  i spasiteljica napuštenih životinja Antonia Viljac.

Foto: ŠibenikNews