Obilježen 57. rođendan Dražena Petrovića

  Datum objave: 22.10.2021, 14:00h

Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, počast hrvatskom i svjetskom košarkaškom velikanu odao je i župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, sa svojom zamjenicom gđom Iris Ukić Kotarac i pročelnicom Upravnog odjela za poslove župana gđom Cecilijom Tolo.

U odavanju počasti Draženu Petroviću sudjelovalo je i izaslanstvo Grada Šibenika, na čelu s gradonačelnikom g. Željkom Burićem, kao i izaslanstva sportskih klubova i udruga.

Župan dr. sc. Marko Jelić, brojnoj prisutnoj vrtićkoj i školskoj djeci  obratio se riječima: „Neki ljudi svojim dobrim primjerom čine razliku u svijetu. Takav je bio Dražen Petrović. Slijedite dobre primjere i neka oni budu vaši uzori u životu.“, poručio je župan djeci.

Prigodnim riječima prisutnima se obratio i gradonačelnik Željko Burić, a klapa Bunari otpjevala je pjesmu „Život leti kapetane“ i „Šibenske uspomene“.

Cvijeće i svijeće položeni su, potom, i pod Draženov koš u njegovoj ulici.

Neprežaljeni Dražen Petrović stradao je u prometnoj nesreći, u 29. godini života. Jedan je od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena, a u njegovom rodnom Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji uspomena na njega nikad ne blijedi.