Obilježena 28. godišnjica prerane smrti Dražena Petrovića

  Datum objave: 07.06.2021, 12:00h

Uz Draženov spomenik ispred košarkaškog igrališta, a potom i pod  Draženov koš u Preradovićevoj ulici na Baldekinu, cvijeće je položio župan Šibensko–kninske županije dr.sc. Marko Jelić sa svojim zamjenicima gđom. Iris Ukić Kotarac i g. Ognjenom Vukmirovićem, kao i izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem, predstavnici sportskih klubova i udruga te izaslanstva Zajednica sportova Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika.

„Dražen Petrović bio je istinski sportski i ljudski uzor svim mladim sportašima. Svojom je veličanstvenom igrom i karizmom pronio slavu Šibenika, Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske po cijelom svijetu. Izuzetno mi je drago što se uspomena na njega posebno njeguje u školama i sportskim klubovima te što je upravo on uzor ovoj djeci. To je najbolji način za odati mu zasluženu počast i garancija da nikada neće biti zaboravljen.“, kazao je tom prigodom župan dr.sc. Marko Jelić.

Okupljenima se obratio i gradonačelnik Grada Šibenika g. Željko Burić istaknuvši kako smo uspomenu na Dražena Petrovića dužni čuvati zauvijek.

Prigodni program vodili su učenici 3. razreda OŠ "Juraj Šižgorić" Toni Jukić, Nika Makarin i Franka Stegić, dok je klapa Bunari otpjevala pjesmu „Život leti kapetane“, posvećenu velikanu hrvatske košarke.

Neprežaljeni Dražen Petrović izgubio je život na današnji dan 1993. godine u tragičnoj prometnoj nesreći kod njemačkog Ingolstadta. Ima je tada 29 godina.

 

PREGLED DOKUMENATA: