Održana elektronička sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća ŠKŽ

  Datum objave: 15.02.2021, 15:00h

Na sjednici je zaključeno da će glavne smjernice djelovanja i aktivnosti biti  usmjerene na kontinuirano praćenje gospodarsko-socijalnog stanja na području Šibensko-kninske županije te razmatranje mjera pomoći gospodarstvu uslijed posljedica pandemije koronavirusa.

Razmatrat će se i stanje na području zapošljavanja i mjere aktivne politike za poticanje zapošljavanja, kao i problematika zaštite prava iz područja rada i socijalne sigurnosti, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja te sklapanja kolektivnih ugovora.

Također, u suradnji sa Partnerskim vijećem za tržište rada ŠKŽ, razmatrat će se problematika rada na crno i predložiti mjere za suzbijanje istoga.

O utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo i analizi stanja u gospodarstvu Šibensko-kninske županije u 2020. godini u odnosu na 2019. godinu, govorio je v.d. predsjednika Županijske komore Šibenik Josip Laća. Stanje na području zapošljavanja i mjere aktivne politike za poticanje zapošljavanja izložio je Željko Bulat, predstojnik HZZ PU Šibenik.