Otvorene nove prostorije Županijskog suda u Šibeniku

  Datum objave: 10.05.2021, 12:00h

Današnje otvorenje novih prostorija, odnosno useljenje Županijskog suda u Šibeniku u novi prostor, pozdravio je i župan Goran Pauk naglasivši kako će ono zasigurno doprinijeti efikasnosti rada suda, na korist svih građana te zahvalio Ministarstvu uprave i pravosuđa, na čelu s ministrom Malenicom na promišljenosti i kvalitetnoj realizaciji ove vrijedne investicije.

Projektom vrijednim 20 milijuna kuna u Šibeniku je obnovljeno i uređeno potkrovlje zgrade suda, odnosno gotovo 1.300 m2 prostora.

„Ovim projektom osigurali smo kvalitetne prostore za rad nekoliko pravosudnih tijela koja djeluju u Šibeniku. Želim im uspješan rad u novim prostorima, a Ministarstvo će nastaviti s ulaganjem u ovaj objekt, koji je ujedno i kulturno dobro 19. stoljeća,  osiguranjem pristupa za osobe s invaliditetom te povećanjem sigurnosti vatrodojavnog sustava.“, kazao je ministar Malenica te zahvalio Gradu Šibeniku što je prepoznao važnost investicije te pomogao njezinoj realizaciji.

„Svjesni problematike nedostatka prostornih uvjeta za kvalitetan rad pravosudnih tijela u Šibeniku prihvatili smo sufinanciranje obnove potkrovlja ove vrijedne zgrade i danas smo zaista zadovoljni viđenim. Suradnja s resornim ministarstvom uspostavljena je i kroz potrebu jačanja Trgovačkog suda u Šibeniku s obzirom na porast gospodarske aktivnosti na našem području.“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Predsjednica Županijskog suda Nives Nikolac u svom obraćanju kazala je kako je u sklopu projekta uređeno 35 radnih kabineta te je u velikoj mjeri riješen rad šibenskih pravosudnih tijela.

„Riješeno je pitanje neadekvatnog radnog prostora službenika i sudaca Prekršajnog odjela, a uređena je raspravna dvorana za njihove potrebe. Također zgrada suda je dobila lift radi lakšeg kretanja slabo pokretljivih osoba i osoba s invaliditetom, a u planu je i izgradnja pokretne rampe na bočnom ulazu zgrade.“, poručila je Nikolac.

Nakon obilaska prostorija, održana je prezentacija „Nacionalnog programa otpornosti i opravka u području pravosuđa“.