Potpisan ugovor o suradnji Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Medicinskog fakulteta u Rijeci

  Datum objave: 08.10.2021, 15:44h

U prostorijama Ravnateljstva Opće bolnice Šibensko-kninske županije, s dekanom Medicinskog fakulteta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Goranom Hauserom ugovor je potpisala ravnateljica šibenske bolnice gđa. Sanja Jakelić.

„Potpisivanjem ovog ugovora Opća bolnica Šibensko-kninske županije postaje nastavna baza riječkog Medicinskog fakulteta s ciljem uspostave trajne suradnje u područjima organizacije i provođenja stručne prakse studenata Fakulteta,  provođenja edukacije zdravstvenih radnika, povećanja integracije teorijske i praktične nastave, organiziranja simpozija, konferencija i seminara o temama od zajedničkog interesa te upoznavanja s najnovijim metodama u području dijagnostike i liječenja.“, objasnila je ravnateljica Jakelić istaknuvši kako se izuzetno veseli budućoj suradnji.

Zadovoljstvo službenim početkom suradnje s ravnateljicom je podijelio i dekan riječkog Medicinskog fakulteta.

„Uspostava trajne suradnje na području obrazovanja i usavršavanja studenata zdravstvene struke u obostranom je interesu. Naš Fakultet šibenskoj će Bolnici upućivati studente radi obavljanja stručne prakse, a Bolnica će im za to osigurati uvjete te imenovati mentora koji će pratiti i nadzirati njihovu stručnu praksu.“, kazao je  izv. prof. dr. sc. Goran Hauser.

Potpisivanju ugovora nazočila je i prodekanica za studije Sanitarno inženjerstvo i Medicinsko laboratorijska dijagnostika Medicinskog fakulteta u Rijeci  izv. prof. dr. sc. Sandra Pavičić Žeželj, kao i voditelj  Odjela bolničke ljekarne i predavač na Medicinskom fakultetu u Rijeci doc. dr. sc. Marko Skelin te pomoćnica ravnateljice Opće bolnice Šibensko-kninske županije gđa. Snježana Jušić.

Boravak dekana Medicinskog fakulteta Rijeka i njegovih suradnika u OB Šibensko-kninske županije iskorišten je i za kratak posjet dijela liječnika bolnice koji su studirali na riječkom Medicinskom fakultetu.