Sjećanje na Marinka Karduma i sve hrvatske branitelje koji su dali život za slobodu

  Datum objave: 17.09.2021, 14:00h

Pokušavajući zaustaviti prodor JNA prema Šibeniku, Marinko Kardum je pokušao uništiti oklopno vozilo u koloni koja je nadirala prema gradu i pri tome je bio teško ranjen iz mitraljeza s transportera. Tako ranjenom prišao mu je pripadnik JNA i ubio ga dok je nemoćno ležao na cesti.

U spomen na njega i sve ostale hrvatske branitelje vijenac je položilo izaslanstvo Šibensko-županije predvođeno županom dr.sc. Markom Jelićem, a u odavanju počasti sudjelovao je i ministar gospodarstva i održivog razvoja dr.sc. Tomislav Ćorić, izaslanstva gradova Šibenika i Vodica, Policijske uprave Šibensko-kninske, braniteljskih udruga te prijatelji i suborci pokojnog Marinka Karduma.

Molitvu odrješenja predvodio je don Darko Poljak, policijski kapelan, a vijenci su potom položeni i na Spomeniku pripadnicima SJP 'Jastrebovi' u krugu Policijske uprave Šibensko- kninske.

Večeras, u 19:00 sati, u katedrali sv. Jakova u Šibeniku, održat će se sveta misa zadušnica za poginule branitelje i pokojnog biskupa Srećka Badurinu, koji je umro 17. rujna 1997. godine, a u vrijeme ratnih nedaća bio je snažna potpora vjernicima šibenske biskupije.