Službeni početak radova na izgradnji Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA u (pod)sektoru strojarstva u Šibeniku vrijedni preko 25 milijuna kuna

  Datum objave: 11.11.2022, 15:00h

Današnjem sastanku održanom u šibenskoj Industrijsko-obrtničkoj školi nakon čega je izvršen terenski obilazak lokacije su nazočili predstavnici izvođača radova, stručnog nadzora, Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Industrijsko-obrtničke škole Šibenik koja je investitor i naručitelj radova. Ukupna vrijednost radova je 25,5 milijuna kuna, a ugovoreni rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Radi se o građevinskim radovima koji su dio projekta „Regionalnog centra kompetentnosti ARS MECHANICA“ koji se financira sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj ovog preko 30 milijuna kuna vrijednog projekta je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik, partneri su Šibensko-kninska županija i Tehnička škola Šibenik, dok je Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije tehnička pomoć u provedbi projekta.

Inače, regionalni centri kompetentnosti su mjesta izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja koja je imenovalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kojima će se provoditi programi redovitog strukovnog obrazovanja, stručnog usavršavanja i cjeloživotnog obrazovanja. Zahvaljujući radovima koji su danas službeno započeli, šibenski centar kompetentnosti će za 12 mjeseci imati suvremeno opremljene administrativne i uredske prostore, praktikume za: brodomehaniku; automehatroniku i dijagnostiku; auto optiku i vulkanizerstvo; auto limariju i bravariju; kućne instalacije; pneumatiku, hidrauliku i mehatroniku; ispitivanje materijala; zavarivanje i učionicu multimedije.