U spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje zapaljeni lampioni u obliku vukovarskog vodotornja

  Datum objave: 17.11.2021, 19:00h

Lampione u obliku vodotornja, simbola vukovarske obrane,  zapalili su učenici 7.B. razreda OŠ Meterize te članovi Društva „Naša djeca“.

Na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku, na kojem je upriličen prigodni program,  učenici su  izveli recital sa simboličnim porukama mira, nade i ljubavi.

Prigodnim riječima djeci su obratili gradonačelnik Željko Burić i župan dr. sc. Marko Jelić uz poruku da žrtva koju su prije 30 godina za našu slobodu podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje ne smije nikada biti zaboravljena.

„Našu Domovinu Hrvatsku imamo zahvaljujući ljudima kojih se danas prisjećamo i koji su za nju dali svoje živote. Zbog toga zaslužuju naše duboko poštovanje i zahvalnost koje im iskazujemo današnjom simboličnom gestom. Neka im je vječna slava i hvala.“, kazao je župan dr. sc. Marko Jelić te poručio djeci: „Volite svoju Domovinu i svoje bližnje. Svijet će tako biti puno ljepši.“

U organizaciji Župe Gospe van Grada, s početkom u 18:00 sati služena je sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu.