Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja položeni vijenci i zapaljene svijeće

  Datum objave: 04.08.2022, 12:00h

Vijence su položila i izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstva vojske, policije, HRM-a,  izaslanstvo Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem te izaslanstva političkih stranaka.

Potom je kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Trgu Andrije Hebranga u Šibeniku održan komemorativni skup posvećen poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, čijih je 269 imena pročitano tom prigodom.

U ime svih žitelja Šibensko-kninske županije,  vijenac pred spomenik položili su pripadnici Udruge Šibenska gradska straža, dok su ostala izaslanstva zapalila svijeće i položila ruže na spomen obilježje s uklesanim imenima hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili za Domovinu.  

Molitvu odrješenja predvodio je policijski kapelan don Darko Poljak, a župan dr. sc. Marko Jelić svim je žiteljima Šibensko-kninske županije i svim hrvatskim građanima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a svim hrvatskim braniteljima Dan hrvatskih branitelja.

„Duboko smo zahvalni svim hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, a ponosno i trajno nosimo u srcu one koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.“, istaknuo je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić.