Zamjenica župana gđa. Iris Ukić Kotarac poželjela dobrodošlicu polaznicima radionice u sklopu projekta InnovaMare

  Datum objave: 16.09.2021, 17:00h

Projekt InnovaMare osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru.

Glavni cilj projekta je poboljšati uvjete na strateškoj i operativnoj razini prekogranične suradnje privatnog i znanstvenog sektora, a radi poticanja razvoja novih tehnoloških rješenja i inovacija u području robotike i senzorike. Kroz projekt Innnovamare zajednički će se razviti i uspostaviti model inovacijskog ekosustava na prekograničnoj razini u području podvodne robotike i senzorike s misijom orijentiranom na održivost Jadranskog mora.

Polaznici radionice posjetili su jučer Razvojno inovacijski centar AluTech, gdje ih je pozdravila zamjenica župana gđa. Iris Ukić Kotarac.

„Zaštita okoliša i održivi razvoj visoko su na listi prioriteta ove županijske vlasti i sretni smo što možemo podržati razvoj inovacija na ovom području, a to je upravo ono što vi radite kroz projekt Innovamare. Takvi sofisticirani, inovativni projekti ono su što nam je potrebno kako bismo napravili iskorak i osigurali budućnost sebi i novim generacijama.“, kazala je zamjenica župana, čestitavši sudionicima programa i poželjevši im puno uspjeha u budućem radu.

Ravnatelj Razvojno inovacijskog centra  AluTech g. Zoran Belak goste je upoznao s dosadašnjim radom, trenutnim aktivnostima te budućim projektima Centra.

Polaznici radionice posjetili su i obradni centar za metal i plastiku koji se nalazi u prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Mandalini te istaknuli interes za širenje suradnje u budućnosti.