Zamjenica župana na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rogoznica

  Datum objave: 01.07.2022, 22:00h

Zamjenica župana na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Rogoznica

Sjednici je nazočila i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Iris Ukić Kotarac.

„Drago mi je da sadašnja novoizabrana vlast za Općinu ima ambiciozne planove te se nadam da će ih i ostvariti, a Županija joj pritom stoji na raspolaganju. U fokusu ove županijske vlasti između ostalog je i zaštita okoliša. Kako je županija demografski osiromašena, a turisti nas biraju mahom radi očuvanog i, u odnosu na neke druge zemlje, manje betoniranog okoliša, održivo upravljanje prostorom naša je najvažnija obveza. U Hrvatskoj, kao i u svijetu, klimatske promjene utječu na kvalitetu života jer su dugotrajna sušna razdoblja očita. Ako u upravljanju prostorom napravimo propuste, nećemo imati prihode od turizma, a ako oni izostanu osiromašit ćemo do kraja. Zato je važno očuvati okoliš.“, naglasila  je zamjenica župana Iris Ukić Kotarac istaknuvši svoju zabrinutost zbog ugroženosti okoliša u ovoj jedinici lokalne samouprave.

„U Rogoznici je, do sada, okoliš bio ugrožen prostornim planovima. Posebno se to odnosi na  UPU Karaula gdje je, za potrebe turizma, u građevinsko zemljište uvršteno 26 tisuća kvadratnih metara šume Kopara, a UPU Medine  prirodni fenomen jezero Zmajevo oko proglašen je naplavnim područjem i u njemu je navodno voda, a ne more kao u stvarnosti.“, istaknula je zamjenica župana te novoj načelnici poželjela svu sreću u realizaciji zacrtanih ciljeva. „Upravo je na lokalnoj i regionalnoj vlasti, na načelnicima, gradonačelnicima i županima najveća odgovornost, jer smo najbliže građanima.“, kazala je zamjenica župana te svim stanovnicima Općine Rogoznica čestitala Dan Općine i blagdan njihove nebeske zaštitnice Gospe od Kapelice.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća nazočio je i izaslanik Predsjednika Vlade RH ministar  pravosuđa i uprave Ivan Malenica, saborski zastupnik  Franko Vidović, gradonačelnik Šibenika Željko Burić, gradonačelnik Skradina Antonijo Brajković te brojni drugi ugledni gosti i prijatelji Rogoznice.

PREGLED DOKUMENATA: