Započela provedba pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske

  Datum objave: 04.10.2021, 14:00h

Zaključkom Vlade RH započeo je pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske.

Pilot-projekt uveden je sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske, a provodi se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja.

„Realizacija pilot-projekta trebala bi doprinijeti povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršc demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza“, navode iz Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz možete pronaći na službenim stranicama HŽ Putničkog prijevoza, na niže navedenoj poveznici:

http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike