Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

  Datum objave: 17.11.2020, 20:29h

Uči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, župan Goran Pauk i njegova zamjenica Darija Puljić zajedno s učenicima 4. D razreda Gimnazije Antuna Vrančića i ravnateljem škole Zoranom Smolićem, paljenjem lampiona u Vukovarskoj ulici kod murala gradu heroju, odali su počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

„S dubokim poštovanjem i golemom tugom danas se prisjećamo nevinih žrtava Vukovara i Škabrnje, stradalih od zločinačke ruke u Domovinskom ratu. Zbog epidemioloških razloga ove godine, nažalost, nismo mogli obići mjesta stradanja pa smo im ovim simboličnim činom paljenja vukovarskih lampiona odali počast i poslali poruku da nikada neće biti zaboravljeni.“, kazao je župan Goran Pauk.

Lampione u obliku vukovarskog vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, osigurala je Šibensko-kninska županija te se tako uključila u humanitarnu akciju za pomoć vukovarskim udrugama koje rade s djecom s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju.

18. studenog, Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj od ove je godine postao državni blagdan i neradni dan.