Dobrovoljno vatrogasno društvo Šibenik svečano obilježilo 130. godišnjicu

  Datum objave: 10.02.2024, 20:00h

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečana skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šibenik u povodu 130. obljetnice osnutka i rada Društva, ujedno i 130. obljetnica organiziranog vatrogastva u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji.

Uz članove DVD-a Šibenik i brojnih drugih DVD-ova iz županije i šire, svečanom obilježavanju nazočili su i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić, gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, zapovjednik JVP Šibenik Volimir Milošević te brojni drugi uzvanici i gosti.

Svečanost je otvorio predsjednik DVD-a Šibenik Zoran Smolić, a o povijesti postrojbe i njezinom radu govorio je zapovjednik DVD-a Šibenik, Goran Bujas.

Župan Jelić istaknuo je važnost dobrovoljnog vatrogastva na području županije te se zahvalio svim članovima DVD-a Šibenik na njihovom predanom i požrtvovnom radu i uputio im čestitke povodom obilježavanja ove velike i značajne obljetnice. 

Na kraju svečanosti, uručena su odličja i priznanja, vatrogasne spomenice i zahvalnice.

Foto: Grad Šibenik