DONACIJE ZA LEGENDARNI BROD „TIJAT"

  Datum objave: 18.10.2023, 15:26h

DONACIJE ZA LEGENDARNI BROD „TIJAT"

Potaknuti interesom javnosti, posebice inicijativom „Tijat u srcu“, Šibensko-kninska županija je ovo ljeto s Jadrolinijom dogovorila kupnju legendarnog putničkog broda „Tijat“ i postala njegov novi vlasnik. 
U cilju nam je „Tijat“ obnoviti i prenamijeniti u plovni brod-muzej koji bi povezivao sve istaknute atrakcije u šibenskom arhipelagu, od Tvrđave sv. Nikole i Posjetiteljskog centra „Kanal sv. Ante“ do Centra koralja Zlarin i Memorijalnog centra „Faust Vrančić“ na Prviću, a u planu je u rutu najvoljenijeg broda uključiti i Tribunj i Skradin (NP „Krka“).

U tom pothvatu su nas podržali i pomoć obećali gradovi Šibenik, Vodice i Skradin te  općine Tribunj i Tisno, kao i Lučka uprava Šibensko-kninske županije i Turistička zajednica Šibensko-kninske županije te im se, ovom prilikom, svima od srca zahvaljujemo.

No, svjesni kako jedino zajedničkim snagama možemo pomoći „Tijatu“ da ponovno zaplovi i nastavi svoj „životni put“ kao brod-muzej u šibenskom arhipelagu, gdje i pripada - pozivamo zainteresiranu javnost da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima pomogne u obnovi broda „Tijat“. 

PODACI ZA UPLATU DONACIJA ZA OBNOVU BRODA „TIJAT“:
Naziv primatelja: Šibensko-kninska županija
Adresa primatelja: Trg Pavla Šubića I. br. 2, 22000 Šibenik
IBAN primatelja: HR4323900011800015002
Model: HR68
Poziv na broj primatelja: 7358-OIB uplatitelja
Opis plaćanja: Donacija za Tijat

Unaprijed se zahvaljujemo svima koji su u mogućnosti donirati i pomoći!