Mladi stažisti uspješno završili profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninskoj županiji

  Datum objave: 29.07.2021, 14:00h

Šibensko-kninska županija već desetu godinu zaredom nastavlja uspješno provoditi međunarodni program razmjene mladih Eurodyssee, u okviru kojega su mladi stažisti koji su stigli u svibnju ove godine u Šibensko-kninsku županiju ovaj tjedan završili svoje profesionalno i jezično usavršavanje.

Tim povodom župan dr.sc. Marko Jelić primio je mlade stažiste kako bi čuo dojmove koje su stekli tijekom boravka u Šibensko-kninskoj županiji te kako bi im uručio certifikate o uspješno obavljenom usavršavanju.

Maria Alegre de Miguel, diplomirana ekonomistica iz Španjolske svoje tromjesečno stažiranje obavila je u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić Šibenik, dok su Sarah Daniele Cochu prvostupnica upravljanja okolišem iz Belgije i Jerome Clemente de Freitas prvostupnik turističkog menadžmenta iz Portugala, svoja stažiranja obavljali u Nacionalnom parku Krka.

Nacionalni park Krka, Gradska knjižnica Juraj Šižgorić te Pučko otvoreno učilište Libar su i ove godine spremno dočekali suradnju na ovom vrijednom programu kojeg provodimo još od 2012. godine, a do danas smo uspješno ostvarili čak 43 razmjene mladih (24 primljenih, a 19 poslanih).

Za vrijeme stažiranja mladi stažisti su pohađali tečaj hrvatskog jezika koje smo za njih organizirali u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Libar te su sudjelovali u brojnim kulturnim aktivnostima koje smo za njih organizirali prilikom kojih su se bolje upoznali s kulturno-povijesnom baštinom Šibensko-kninske županije.

Maria, Sarah i Jerome u organizaciji Šibensko-kninske županije posjetili su planinu Dinara, kanal Sv. Ante, tvrđavu Sv. Nikole, tvrđavu Sv. Mihovila, tvrđavu Barone, muzej Civitas Sacra, otok Murter, Memorijalni centar Faust Vrančić na otoku Prviću, konjički klub Kolan, ali i brojna druga mjesta.

Zahvaljujući programu Eurodyssee i ove godine smo svjedočili razmjeni znanja i iskustva, stvaranju novih prijateljstava, a župan dr.sc. Marko Jelić je naposljetku Mariji, Sarah i Jeromeu zaželio sretan povratak kući te sreću u njihovom daljnjem osobnom, ali i profesionalnom usavršavanju!