Na šibenskom mostu obilježena 32. obljetnica pogibije prve žrtve Rujanskog rata - hrvatskog branitelja Marinka Karduma

  Datum objave: 17.09.2023, 11:00h

Uz izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom dr. sc. Markom Jelićom, Marinku Kardumu i poginulim pripadnicima Jastrebova te svim poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata počast su odali izaslanik Ministarstva unutarnjih poslova RH, predstavnici Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Jastrebovi“ i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnici Hrvatske vojske i izaslanstva Grada Šibenika, Vodica i Skradina.

Molitvu odrješenja predvodio je mons. Marinko Mlakić.

Marinko Kardum poginuo je 17. rujna 1991. godine, braneći Šibenik i Vodice, kao pripadnik Posebne jedinice policije PU Šibensko-kninske.

Povodom obilježavanja 33. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije „Jastrebovi“, vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod Spomenika pripadnicima SJP „Jastrebovi“ u Mandalini, ispred zgrade policije.

Sveta misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i ratnog biskupa Srećka Badurinu održat će danas u katedrali sv. Jakova, s početkom u 11 sati, a program 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata nastavlja se u popodnevnim sastima u Rogoznici, gdje se u 16 sati polažu vijenaci na središnjem križu na mjesnom groblju, a u 17 sati je u planu obilazak vojarne Zečevo i prigodni domjenak.

Foto: Grad Šibenik (Šibenski most), ŠKŽ (Mandalina)