Na Tvrđavi Barone proslavljen Dan grada Šibenika i održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

  Datum objave: 29.09.2023, 13:00h

Uz župana i zamjenicu župana, svečanoj sjednici nazočili su i izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar uprave i pravosuđa dr. sc. Ivan Malenica, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, saborska zastupnica Branka Juričev-Martinčev, šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić te biskup u miru msgr. Ante Ivas, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, predstavnici sudbene vlasti, čelni ljudi Policijske uprave, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, braniteljskih udruga te mnogi drugi.

Na početku sjednice, ugledne goste i uzvanike pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Dragan Zlatović, istaknuvši kako je aktualni saziv Vijeća na polovini svog mandata donio gotovo 360 različitih akata, koji su u bitnome doprinijeli upravnom ustrojstvu i komunalnom uređenju grada Šibenika.

Gradonačelnik Željko Burić svima je čestitao Dan grada i blagdan sv. Mihovila te istaknuo kako je svečana sjednica savršena prilika za retrospektivni pogled na učinjeno i realizirano.
– Grad Šibenik danas je stabilan grad, osigurane budućnosti i perspektive. Ostvareni su i veliki i mali projekti, a ono što im je zajedničko je napredak grada. Istaknuo bih tri projekta kojima ćemo se maksimalno posvetiti u budućnosti, a to su projekt Batižele, projekt izgradnje nove šibenske bolnice te izgradnja nove zatvorene gradske tržnice. – poručio je gradonačelnik.

Župan dr. sc. Marko Jelić pozdravio je sve nazočne i čestitao im Dan grada Šibenika i Šibenske biskupije.
– Šibensko-kninska županija je ponosna na sve projekte koje provodi Grad Šibenik te se i sama uključuje kao partner i podržava brojne druge projekte na području županije, kao što je nedavno otvoren Posjetiteljski centar Sv. Ante, RCK Ars Mechanica za nove kompetencije, projekt izgradnje sustava javnog navodnjavanja Donje polje-Jadrtovac,.. Naravno, projekt izgradnje nove bolnice, kojeg je gradonačelnik već spomenuo, je iznimno bitan za grad i županiju. – kazao je župan.

Nakon obraćanja saborske zastupnice Branke Juričev-Martinčev i ministra uprave i pravosuđa Ivana Malenice, uslijedilo je uručenje nagrade i priznanja istaknutim Šibenčanima i Šibenčankama. 

Nagradu za životno djelo dobio je maestro Dušan Šarac. 

Nagrade Grada Šibenika uručene su Ivici Kostaniću, Siniši Kostelcu, Oriani Kunčić te Kviz udruzi Šibenik.

Plakete Grada Šibenika dobili su Dječji zboru „Zdravo maleni“, Gradski komorni orkestar, Hrvatska-makedonska tangenta, Hrvatski nogometni klub Mihovil, Veslački klub „Krka“, Ivan Jakelić, Ivo Pattiera, Aljoša Vuković, Filian Vuletić i Ivan Zoričić. 

Grb grada Šibenika uručen je Boži i Vanji Petričević.

Foto: Grad Šibenik.