Najuspješnijim tvrtkama Šibensko-kninske županije u 2022. godini dodijeljene „Zlatne kune"

  Datum objave: 06.10.2023, 14:15h

Na početku svečane sjednice, sve okupljene pozdravila je zamjenica župana Iris Ukić Kotarac, a nagrađenim tvrtkama čestitala na ostvarenim sjajnim rezultatima u prošloj godini:

- Čast mi je biti ovdje i uime Šibensko-kninske županije, zajedno s vama, slaviti vaše uspjehe! Znam da je 2022. godina bila izazovna, a mi smo vam je u Županiji pokušali olakšati u obliku sufinanciranja kamata i drugih poduzetničkih aktivnosti, za što smo izdvojili oko 166 000 eura. Hvala vam što unatoč brojnim izazovima, postižete ovako dobre rezultate i pridonosite gospodarskom razvoju naše županije, posebice stoga što su ove godine nagrađene dvije tvrtke koje su primile priznanja i prošle godine. Čestitam svima i želim Vam jednako uspješnu i ovu godinu! – kazala je zamjenica župana.

Sve prisutne pozdravili su i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić te predsjednica Županijske komore Šibenik Magda Lakoš-Mioč, nakon čega su se predstavnici najuspješnijih tvrtki zahvalili Županijskoj komori Šibenik na ovom prestižnom priznanju.

U kategoriji najuspješnijih malih trgovačkih društava, „Zlatnu kunu“ dobila je tvrtka Azara Adria d.o.o. iz Šibenika, a članici uprave tvrtke, Aniti Gulin Šuši, priznanje je uručila predsjednica Županijske komore Šibenik Magda Lakoš-Mioč.

U kategoriji najuspješnijih srednjih trgovačkih društava, „Zlatnu kunu“ dobila je tvrtka MIAB d. o. o. iz Šibenika, a članu uprave tvrtke, Mati Buriću, priznanje je uručio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

U kategoriji najuspješnijih velikih trgovačkih društava, „Zlatnu kunu“ dobila je tvrtka KNAUF d.o.o. iz Knina, a članu uprave tvrtke i prokuristi tvornice Knauf, Dejanu Vapskom, priznanje je uručila zamjenica župana Iris Ukić Kotarac. 

Nagrađena tvrtka Azara Adria d.o.o. za pomorske agencijske poslove osnovana je 2012. godine i bavi se regrutacijom i zapošljavanjem osoba u pomorstvu, brodogradnji i offshore industriji. Tvrtka MIAB d.o.o. bavi se izgradnjom objekata, montažom postrojenja, proizvodnjom opreme i zaštitom materijala, a tvrtka Knauf d.o.o. iz Knina dio je međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuke i izolacija.