Potpisan ugovor za projekt rekonstrukcije čvora Mandalina

  Datum objave: 14.02.2024, 14:30h

Uz župana, svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić. 

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, Josip Škorić, naglasio je da je čvor Mandalina prepoznat kao problematičan već u studiji zagrebačkog Građevinskog fakulteta iz 2016. godine, te poručio da će najveći izazov u realizaciji ovog projekta predstavljati izvođenje radova tijekom turističke sezone. 

Gradonačelnik Željko Burić istaknuo je važnost ovog projekta za rješavanje prometnih gužvi u gradu, posebice stoga što se u blizini raskrižja planira izgradnja novog Vatrogasnog doma i bolnice. 

Župan Jelić se osvrnuo na važnost izgradnje čvora Mandalina s obzirom na izgradnju nove opće bolnice i pozitivan utjecaj kojeg će imati na žitelje naše i susjednih županija:
- Zadovoljan sam sa svim onim što se radi na području grada Šibenika te se nadam da će što prije započeti i radovi na drniškoj obilaznici. Cesta Šibenik-Drniš-Knin je žila kucavica naše županije, izuzetno frekventna i važna za sve nas – kazao je župan.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, pohvalio je suradnju ministarstva s Gradom i Županijom te poručio da će rekonstrukcija ovog raskrižja smanjiti gužve u prometu, najveće tijekom ljetnih mjeseci.

Potpisani ugovor je vrijedan 6.892.030,38 eura (bez PDV-a), a rok izvođenja radova je 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. U tijeku je postupak ishođenja građevinske dozvole, koja se očekuje krajem ovog mjeseca.