Prvog dana nove školske godine župan posjetio Osnovnu školu Vodice

  Datum objave: 06.09.2021, 14:00h

Djecu je blagoslovio župnik don Franjo Glasnović, a dobrodošlicu najmlađima poželjela je i ravnateljica škole Ivana Mikulandra te stariji učenici prigodnim programom. Župan dr.sc. Marko Jelić  pozdravio je djecu, njihove roditelje i nastavnike te im poželio sretan početak i uspješnu novu školsku godinu.

„Prvi dan škole poseban je i uzbudljiv dan za svakog učenika, roditelja i učitelja. Od djece se očekuje usredotočenost na školske obveze, a uspješno uključivanje u školske procese snažno utječe na razvijanje pozitivnog stava prema učenju i važnosti školovanja.

Iza nas i pred nama su veliki izazovi; učimo i navikavamo se živjeti u uvjetima koji zahtjevaju povećanu odgovornost. To posebno teško pada djeci i zbog toga im mi odrasli moramo pomoći  i pružiti podršku, kako bi škola postala mjesto gdje će rado boraviti te sa zanimanjem izvršavati svoje školske obveze.

Posebne čestitke upućujem najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe.

Dragi prvašići, danas počinje najljepše i najuzbudljivije razdoblje vašeg života - školsko doba. Budite vrijedni, razvijajte svoje sposobnosti i talente, učite i poštujte svoje nastavnike. I naravno, ne zaboravite uživati u druženju s prijateljima!

Svima vam želim sretnu i uspješnu novu školsku godinu, a roditeljima i nastavnicima puno uspjeha, strpljenja i dobre volje u odgoju i obrazovanju.“, istaknuo je župan dr.sc. Marko Jelić u svojoj čestitci učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola Šibensko-kninske županije.