Riješite anketu o budućnosti prekogranične suradnje!

  Datum objave: 09.07.2024, 11:40h

Riješite anketu o budućnosti prekogranične suradnje!

Interreg VI-A IPA Program Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2021 – 2027 je program prekogranične suradnje u okviru Europske teritorijalne suradnje i dio je europske kohezijske politike. Program osigurava financiranje i podršku projektima povezivanjem pograničnih regija Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. 

Projekti podržani Programom bave se različitim izazovima u područjima kao što su istraživanje i inovacije, konkurentnost malih i srednjih poduzeća, energetska učinkovitost i prilagodbe klimatskim promjenama, kružno gospodarstvo, zdravstvene usluge te održivi turizam i kultura, što zahtijeva koordinirane napore i inovativna rješenja.

Europska komisija je pozvala sve Interreg programe da tijekom 2024. godine konzultiraju zainteresirane dionike i građane o budućnosti prekogranične suradnje. Cilj je otkriti koje su najveće prepreke za suradnju, na kojim temama je suradnja najpotrebnija ili koje novitete bi željeli vidjeti u budućnosti.

ANKETA:  The future of Interreg – post 2027 Consultation Survey for Citizens

Ispunjavanje ankete traje 10-15 minuta, a anketa je otvorena do 30.09.2024.  

Rezultati ankete bit će sažeti u izvješću i dostavljeni Europskoj komisiji  do kraja 2024. godine. Izvješće s rezultatima ankete bit će dostupno na web stranici Programa početkom 2025. godine.
  
Obavijest o zaštiti podataka: Vaši podaci obradit će se i koristiti anonimno i povjerljivo.