U petak središnja svečanost obilježavanja 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata i Dana hrvatskih branitelja ŠKŽ

  Datum objave: 21.09.2023, 13:30h

U petak središnja svečanost obilježavanja 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata i Dana hrvatskih branitelja ŠKŽ

Program obilježavanja 32. obljetnice Spomendana Rujanskog rata započinje u 18 sati na gradskom groblju Kvanj, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa, a nastavlja se komemorativnim skupom kod Spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
Zbog održavanja komemoracije, od 18 sati na snazi je privremena regulacija prometa na križanju Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice.

U 19 sati započinje mimohod branitelja i sudionika svečanosti šibenskim gradskim ulicama od Spomen obilježja na Baldekinu, Ulicom Stjepana Radića do Poljane te Ulicom Vladimira Nazora i Obalom dr. Franje Tuđmana do Trga Pavla Šubića I.
Mimohodu će se pridružiti i sudionici humanitarnog moto defilea „Bitka za Šibenik“, u organizaciji vojnog motokluba „Zeleni vitezovi“ (MMC Green Knights). 
Promet spomenutim ulicama će tijekom trajanja mimohoda biti privremeno reguliran od strane djelatnika Policijske uprave šibensko-kninske.

Na Trgu Pavla Šubića I., ispred zgrade Županije, od 19:30 sati održava se kulturno-zabavni program, uz nastup klape Mirakul i zbora Sv. Mihovil, kao i prigodni domjenak za potrebe kojeg će Udruženje obrtnika Šibenik pripremiti rižot od kozica, a vinari Šibensko-kninske županije donirati svoja ponajbolja vina. 

Bakljada na šibenskom mostu na programu je u 20 sati.

Župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić, sa suradnicima, svim  je sudionicima Rujanskog rata i hrvatskim braniteljima uputio iskrene čestitke povodom obilježavanja 32. obljetnice rujanskog ratnog podviga i Dana hrvatskih branitelja Šibensko-kninske županije, naglasivši kako se manifestacijama kao što je Spomendan Rujanskog rata posebna zahvalnost iskazuje hrvatskim braniteljima koji su stali u obranu Domovine i žrtvovali svoje živote za stvaranje suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Foto: Radovan Goge, Rujanski rat 1991.