U Šibeniku zapaljene svijeće u spomen na žrtve Domovinskog rata te žrtvu Vukovara i Škabrnje

  Datum objave: 17.11.2023, 19:00h

Lampione u obliku simbola vukovarske obrane - vodotornja zapalili su predstavnici izaslanstava Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika te učenici šibenskih osnovnih škola.

Učenici Osnovne škole Juraj Šižgorić izveli su prigodni recital i uputili poruke mira, nade i ljubavi., a okupljenima su se obratili gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i šibensko-kninski župan dr. sc. Marko Jelić, koji se zahvalio svima koji su došli i podsjetio na važnost njegovanja kulture sjećanja:
– Vukovar je simbol stradanja hrvatskog naroda, ali i otpora i junaštva! Danas smo se ovdje okupili kako bismo odali počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, ali i svima onima koji su dali svoje živote za slobode koje mi danas uživamo. Kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna, na nama je da je nikad ne zaboravimo i ovim im simboličnim činom iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost – poručio je župan.

Lampioni su upaljeni i u Vukovarskoj ulici u Šibeniku te je, neposredno nakon prigodnog programa na Trgu palih branitelja, služena sveta misa zadušnica u crkvi Gospe van Grada te u brojnim drugim crkvama diljem županije. Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno gradonačelnikom Grada Knina, Marijem Ćaćićem, sudjelovat će sutra u prigodnom programu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.- 2023., a ovom prilikom pozivamo sve građane da paljenjem svijeća u svojim domovima odaju počast žrtvama Domovinskog rata te žrtvi Vukovara i Škabrnje.

Druga fotografija u nizu: Grad Šibenik