U Vodicama potpisan ugovor za izradu izvedbenog projekta za rekonstrukciju OŠ Vodice

  Datum objave: 14.05.2024, 17:00h

Izrada Glavnog i izvedbenog projekta za rekonstrukciju i dogradnju OŠ Vodice obuhvaća dogradnju 12 novih učionica, kabineta, sanitarnih čvorova i blagovaonice, a rok za dostavu projekta je idućih 60 dana. 

Uz župana dr. sc. Marka Jelića, današnjem potpisivanju prisustvovali su i ravnateljica OŠ Vodice Ivana Mikulandra, gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov te službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu, sport i nove tehnologije, Sanja Kumanović Stipaničev.

U obraćanju novinarima, župan se zahvalio svima koji sudjeluju u projektu i pomažu njegovoj realizaciji, posebice šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću i vodičkom župniku don Franji Glasnoviću: 
- Iako je potpisivanje ovog ugovora tek početak, ono je rezultat  kontinuiranog višegodišnjeg rada i zalaganja sviju nas da se napokon krene s rekonstrukcijom i dogradnjom vodičke osnovne škole, koja je po broju učenika najveća u županiji. Pohvalno je što se broj učenika iz godine u godinu povećava, a samim time i potreba učenika, nastavnika i ostalih djelatnika škole za što boljim uvjetima za rad i učenje, u čemu ih, naravno, podržavamo i podupiremo – kazao je župan, dok se gradonačelnik Vodica, Ante Cukrov osvrnuo na važnost ovakvih ulaganja:

- Zajedničkim radom i trudom, potrudit ćemo se da škola bude obnovljena i opremljena što je prije moguće, a izrada izvedbenog projekta tek je prvi korak u tom smjeru – rekao je gradonačelnik i zahvalio se županu, kao i  ravnateljica škole.