U Vodicama svečano obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

  Datum objave: 25.10.2023, 17:00h

Uime Šibensko-kninske županije, svečanosti je nazočio župan dr. sc. Marko Jelić, koji je svim darivateljima čestitao njihov dan i istaknuo važnost darivanja krvi: 
- Ove godine slavimo 70. godišnjicu dobrovoljnog davanja krvi u Hrvatskoj te 47. godišnjicu u Vodicama i Šibensko-kninskoj županiji. A prije 47 godina, moja majka je izgubila puno krvi pri porodu, i ja možda danas ne bih bio ovdje da nije bilo darivatelja krvi koji su joj, donirajući krv, spasili život. Pravo bogatstvo se u životu ne mjeri time koliko imaš, već koliko si pomogao drugom čovjeku. Zato sam neizmjerno ponosan na sve vas i želim vam se zahvaliti za vašu nesebičnost i plemenitost! – kazao je župan.

Uz župana, na svečanom prijemu su sudjelovali gradonačelnik Grada Vodica Ante Cukrov te županijska vijećnica i predsjednica DDK Vodice Sanja Radin Mačukat, koja se osvrnula na 47 godina djelovanja Kluba dragovoljnih davatelja krvi Vodice:
- Ponosna sam na sve vas! Svaka donirana kap krvi je dragocjena i važno je prepoznati nesebično darivanje svakog pojedinca, posebice onih koji to već godinama čine! - kazala je Sanja Radin Mačukat.

Nakon prigodnih govora, uslijedila je dodjela zahvalnica i jubilarnih priznanja višestrukim darivateljima krvi. Miroslava Barišić, Katarina Šprljan-Marin i Jelena Blatančić dobili su zahvalnicu za 25 puta darovanu krv, Vjera Šprljan za 35, a Franc Varga, Bojan Prić, Denis Plenča, Ante Šprljan i Nediljko Barač za 40 puta darovanu krv. Nikola Birin, Marko Mačukat, Josip Bura, Branimir Sladoljev i Željko Roca darovali su krv 50 puta, a zahvalnice su dobili i Krešmir Bulat i Ivan Badžim, koji je čak 75 puta darovao krv.

Svim darivateljima i darivateljicama krvi čestitamo njihov dan! 

Fotografije: Infovodice - Informativno oglasni portal Grada Vodica