Zamjenica župana na 6. proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik

  Datum objave: 29.11.2023, 10:00h

Predsjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik Magda Lakoš-Mioč poželjela je dobrodošlicu svim okupljenim predstavnicima lokalne vlasti, gospodarstva i medija, nakon čega je glavni ekonomist Hrvatske gospodarske komore Goran Šaravanja održao predavanje o makroekonomskom pregledu  i indeksu razvijenosti Šibensko-kninske županije te upoznao okupljene s portalom Digitalna komora, gdje su članicama Komore na raspolaganju makroekonomski pokazatelji na razini Hrvatske i pojedinih županija te brojne druge e-usluge koje mogu unaprijediti njihovo poslovanje. 

Kako pokazuje analiza g. Šaravanje, prema indeksu razvijenosti i BDP po glavi stanovnika, Šibensko-kninska županija zauzima zlatnu sredinu u Jadranskoj Hrvatskoj i u Hrvatskoj, a  turizam je samo jedna od njezinih temeljnih grana gospodarstva. Pohvalno je da je industrijski sektor razvijeniji nego u ostalim županijama Jadranske Hrvatske, pri čemu se posebice ističe tržište nekretnina, prerađivačka industrija, rudarstvo i građevinarstvo.  

Među najuspješnijim poduzetnicima na području županije izdvaja se i domaćin ove sjednice, Iskra brodogradilište 1 d.o.o., o kojem je prezentaciju održao direktor Roko Vuletić, posebno se osvrnuvši na najnoviji projekt gradnje i opremanja šest brodica za hitnu medicinsku intervenciju. 

Po završetku sjednice, organiziran je obilazak modernih pogona i radionica brodogradilišta te neformalno druženje uz umrežavanje i razmjenu primjera dobre prakse.