Zamjenica župana na konferencija o novom putničkom terminalu, dogradnji gata Vrulje, u šibenskoj luci

  Datum objave: 27.09.2023, 13:10h

Na konferenciji se govorilo o dosadašnjim rezultatima i značaju projekta dogradnje gata Vrulje, odnosno izgradnji novog pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik, kojem je cilj poboljšati prijevoz putnika tijekom cijele godine, a ne samo tijekom turističke sezone. Novi terminal će putnicima pružiti prostor zaštićen od vremenskih neprilika za odlaganje prtljage, korištenje sanitarnih čvorova te kupnju karata i dobivanje informacija o putovanju.

Nakon pozdravnog govora domaćina konferencije, ravnatelja Lučke uprave Šibenik Paška Dželalije, koji je istaknuo da se na ovom projektu intenzivno radi već godinu dana, predstavnik izvođača radova i direktor tvrtke Minigradnja d.o.o.,  Antonio Perica, izvijestio je okupljene da se završetak izgradnje terminala očekuje za nešto manje od godinu dana

Projektantica i arhitektica Sunčana Rapaić iz tvrtke „de Architekten Cie“ ukratko je predstavila prednosti i izgled novog putničkog terminala.
– Vjerujem da smo s ovim projektom pružili Šibeniku jednu funkcionalnu gradsku luku i dodatan gradski prostor. Novi terminal nalazi se u blizini svih važnijih gradskih lokaliteta, zbog čega je Šibenik na dobrom putu da postane suvremeni, „petnaestominutni grad“, gdje se do svih važnijih sadržaja može doći pješice. – kazala je gđa Rapaić.

Potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković naglasio je kako će ovaj projekt puno pridonijeti gradu Šibeniku i njegovoj luci.  
– Šibenik je renesansa na našoj obali i rijetko se koji grad razvija ovakvom brzinom. Jedno je razvijati se i graditi bez vizije, plana i pameti, a nešto sasvim drugo raditi to osmišljeno kao što to radi Šibenik, zbog čega je pozitivan primjer drugim gradovima u Hrvatskoj. – kazao je ministar.

Nakon konferencije, za sve sudionike, organiziran je obilazak gradilišta novog pomorsko-putničkog terminala.

Nositelj projekta „Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik (III. faza zahvata)“, čija ukupna vrijednost iznosi 8.210.384,52 eura i koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, je Lučka uprava Šibenik.