Zamjenica župana na tribini o novom Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH

  Datum objave: 22.09.2023, 10:00h

Zamjenica župana na tribini o novom Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu RH

Na panel tribini na kojoj je, uz zamjenicu župana Iris Ukić Kotarac, sudjelovala i donedavna pročelnica za imovinu Grada Splita Maja Đerek,  gradonačelnica Grada Supetra Ivana Marković te izvršna direktorica Gonga Oriana Ivković Novokmet, raspravljalo se o transparentnom upravljanju državnim nekretninama, uspostavljanju registra imovine RH i prijedlogu novog zakona kojim bi se upravljanje državnom imovinom do određene vrijednosti prepustilo županijama i gradovima. 

Zamjenica župana Iris Ukić Kotarac iznijela je svoje viđenje očekivanih problema u provođenju novog zakona: 
– Županijama najveći izazov predstavlja manjak kvalificiranog kadra koji bi se uhvatio u koštac s rješavanjem već aktivnih predmeta o kojima, u ovom trenutku, ne znamo puno, odnosno ne znamo s kojim brojem predmeta ćemo se susresti, tko će ih rješavati i po kojoj proceduri. Uz to, možemo očekivati nepredviđene troškovi vezane uz samu organizaciju posla. – istaknula je zamjenica župana.

Podsjećamo, od 1. rujna do 1. listopada 2023. godine, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, u koje se možete uključiti putem portala eSavjetovanje