Zamjenica župana pohvalila „Školski dan“ i istaknula važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu

  Datum objave: 28.09.2023, 17:00h

U organizaciji Zajednica sportova Šibensko-kninske županije i Zajednica sportova Grada Šibenika, te uz suradnju Ministarstvom turizma i sporta, danas je na trgu ispred zgrade Županije održan „Školski dan“, na kojem je nastupalo dvadesetak različitih klubova iz cijele županije, zastupajući gotovo sve popularnije sportove.  

Zamjenica župana Iris Ukić Kotarac istaknula je kako je svaka manifestacija koja promovira sport i sportske aktivnosti hvalevrijedna te uživa podršku Županije, no, jednako tako, kako treba raditi na tome da se učenicima osiguraju uvjeti za bavljenje sportom.
- Sportska infrastruktura je, naravno, odgovornost kako jedinica lokalne samouprave, tako i Šibensko-kninske županije. Jedan od naših ciljeva je ulagati u kvalitetnu infrastrukturu, odnosno održavanje objekata u kojima se odvijaju sportske aktivnosti i igraju raznorazni sportovi, primjer čega su sportske dvorane u školama i sportska igrališta. - kazala je zamjenica župana.

Podsjećamo, cilj „Školskog dana“ je promicanje tjelesne aktivnosti i zdravlja među učenicima, pri čemu se naglasak stavlja na važnost bavljenja sportom djece vrtićke i školske dobi.