Zamjenik župana na obilježavanju Dana oslobođenja Šibenika

  Datum objave: 03.11.2023, 12:11h

U znak sjećanja na sve poginule antifašističke borce, vijence i karanfile položili su zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ognjen Vukmirović te predstavnici Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko-kninske županije (ZUABA), Grada Šibenika, političkih stranaka i Antife Šibenik.

Prisutnima se prigodnim govorom obratio predsjednik ZUABA Šibensko-kninske županije Zoran Restović, a u svom obraćanju medijima zamjenik župana Ognjen Vukmirović istaknuo je važnost obilježavanja današnjeg dana:
– Antifašističke vrijednosti utkane su u temelje suvremenog hrvatskog i europskog društva. Stoga je obilježavanje današnjeg dana, odnosno Dana oslobođenja Šibenika, od izuzetne važnosti za grad Šibenik, ali i za cijelu Dalmaciju i Hrvatsku – naglasio je zamjenik župana.

U organizaciji Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko-kninske županije, Dan oslobođenja Šibenika obilježava se u spomen na 3. studenog 1944. godine kada su partizanske jedinice oslobodile Šibenik od fašističke okupacije.