Župan dr. sc. Marko Jelić nagrađen posebnim priznanjem na Međunarodnim danima turizma, turističkog filma i krajobraza

  Datum objave: 20.11.2023, 12:00h

Već četrnaestu godinu za redom, grad Solin je domaćin triju međunarodno priznatih turističkih manifestacija, odnosno Međunarodne smotre turizma, turističkog filma i krajobraza - INTERSTAS, koja ove godine slavi jubilarnu 30. godišnjicu osnivanja te Međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije - ITF’CRO i Cvjetno-krajobraznog natjecanja za međunarodni Zlatni Cvijet - K.E.A.-CRO. 

U sklopu Međunarodnih dana turizma, turističkog filma i krajobraza, u razdoblju od 15. do 17. studenog, u Solinu su održane brojne filmske, turističke i ekološke radionice, međunarodni simpoziji, okrugli stolovi i izložbe, a na završnoj svečanosti, 17. studenog u Hotelu President najzaslužnijim pojedincima i institucijama dodijeljene su prestižne međunarodne turističke nagrade i priznanja za izvrsnost i profesionalizam u promicanju turizma, turističkog filma i krajobraza.

Župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, dr. sc. Marko Jelić, dobio je posebno priznanje INTERSTASA 2023. za izvrsnost uvrštenja Posjetiteljskog centra Kanala sv. Ante među referentne turističke projekte, a time i promicanje turizma i eko-kulturološko brendiranje Šibensko-kninske županije i Hrvatske u svijetu.

JU Prirodi Šibensko-kninske županije uručena je nagrada Golden INTERSTAS Award 2023. za Posjetiteljski centar Kanal sv. Ante i uvrštenje među referentne turističke projekte, a time i zapaženi doprinos promociji i eko-turističkom, kulturološkom brendiranju Šibenika, Šibensko-kninske županije i Hrvatske u svijetu.

Foto: JU Priroda Šibensko-kninske županije