VAŽEĆI
  Datum objave: 25.03.2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani,

zadovoljstvo nam je najaviti kako Šibensko-kninska županija, u suradnji s Hrvatskim saborom kulture, nakon višegodišnje stanke, organizira 14. Smotru folklora Šibensko-kninske županije, koja će se održati 4. svibnja 2024. u Hrvatskom narodnom kazalištu Šibenik, s početkom u 19,30 sati.

Pozivamo sva kulturno-umjetnička društva i udruge Šibensko-kninske županije da se prijave na 14. Smotru u jednoj od dvije kategorije: izvornoj ili koreografiranoj, s točkom u preporučenom trajanju do 8 minuta. 

Smotru će pratiti stručno povjerenstvo koje će po završenom programu Smotre održati okrugli stol s voditeljima skupina te izraditi pisano izvješće. Povjerenstvo će također odabrati najuspješnija kulturno-umjetnička društva i udruge te ih preporučiti za nastup na 31. Susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, Đakovačkim vezovima i Vinkovačkim jesenima.

Sve zainteresirane molimo da obrazac prijave uz ovaj poziv popune i potpisan dostave na e-mail adresu: vbulat@skz.hr (Vinko Bulat), najkasnije do ponedjeljka, 8. travnja 2024.

Uz popunjen obrazac prijave, molimo dostaviti i biografiju skupine te jednu noviju, zajedničku fotografiju za potrebe pripreme programskih i promotivnih materijala.

Za dodatne informacije, možete se javiti na broj telefona: 022/460 729, 022/460 730 ili broj mobitela: 091 522 2864 (Vinko Bulat).

Napomena: Svaki član skupine obavezan je biti primjereno odjeven u tradicionalnu narodnu nošnju.
Skupinama će biti omogućena tehnička proba u HNK-u Šibenik, a u slučaju lijepog vremena, organizira se svečani mimohod ulicama Šibenika. Raspored programa, sa svim ostalim korisnim informacijama, dostavit ćemo naknadno.

S poštovanjem do skorog susreta na 14. Smotri folklora Šibensko-kninske županije! 

ŽUPAN

dr. sc. Marko Jelić

PREGLED DOKUMENATA:

Poziv_14. Smotra folkora ŠKŽ
PDF   •   659.38 KB
Prijava_Izvorni folklor
PDF   •   66.50 KB
Prijava_Koreografirani folklor
PDF   •   67.50 KB