POZIV JAVNOSTI NA SAVJETOVANJE o Nacrtu prijedloga Odluke o visini turističke pristojbe za 2025. godinu za područje Šibensko-kninske županije.

ISTEKAO
  Datum objave: 23.10.2023

 

Sukladno Zakonu o turističkoj pristojbi („Narodne novine“, broj 52/2019, 32/20 i 42/20) i Pravilniku o najnižem i najvišem iznosu turističke pristojbe („Narodne novine“, broj 71/2019) odluku o visini turističke pristojbe po osobi i noćenju, visini godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe i visini godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za općine i gradove na svom području, uz mišljenje lokalnih turističkih zajednica, donosi županijska skupština najkasnije do 31. siječnja tekuće godine za slijedeću godinu. Šibensko-kninska županija uputila je, dana 19. rujna 2023. godine dopis svim turističkim zajednicama da dostave mišljenja o visini turističke pristojbe za 2025. godinu. U Nacrtu prijedloga Odluke sva mišljenja turističkih zajednica su usvojena, osim u onom dijelu koji se odnosi na potrebu usklađivanja s Pravilnik o najnižem i najvišem iznosu turističke pristojbe, a gdje je u pojedinim mišljenjima došlo do manjeg odstupanja.

Pozivaju se predstavnici zainteresirane javnosti da u razdoblju od 23. listopada do 23. studenog 2023. godine, na propisanom Obrascu dostave svoje prijedloge i mišljenja na adresu:

Šibensko-kninska županija

Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove

Trg Pavla Šubića I br. 2

22000 Šibenik

ili

e-mail: gospodarstvo@skz.hr .

 

Obrazac za dostavu prijedloga i mišljenja nalazi se na poveznici dolje.

PREGLED DOKUMENATA:

Obrazac savjetovanja
PDF   •   45.33 KB