Grb i zastava

Grb županije čini štit trokutastog oblika čije polje je crvene boje (boje šibensko-drniške kape). Unutar štita je stilizirana kraljevska kruna iz doba hrvatskih narodnih vladara, koja je žute (zlatne) boje, a ukrasi plave i starohrvatski mač okrenut prema gore, čije drško je žute (zlatne) boje, a oštrica bijele (srebrne) boje.

Zastava Županije modre je boje (boje mora), pri čijim rubovima teku dvije uzdužne bijele (srebrne) trake, a izrađuje se u omjeru širine i dužine 1:2. U sredini zastave nalazi se grb Županije. Modra boja simbolizira more, a bijele (srebrne) trake rijeku Krku.

Počasna zastava Županije je modre boje, postavljena okomita, a u sredini koje se nalazi grb Županije obrubljen žutom bojom. Iznad grba se nalazi natpis "ŠIBENSKO - KNINSKA ŽUPANIJA", a ispod grba postavljena su okomito tri jednaka detalja sa šibensko-drniške kape koji se u donjem dijelu unose u tri odvojena produžetka zastave, čiji srednji dio je izduženiji.

Županijska skupština može posebnom odlukom ustanoviti svečanu pjesmu Županije.

U Županiji se svečano obilježava 17. svibnja kao Dan županije, koji predstavlja sjećanje na datum 17. svibnja 1997. godine kada je održana 1. konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, a što je učinjeno nakon provedene akcije "Oluja" i uspostave vlasti na čitavom prostoru Republike Hrvatske. Povodom Dana županije dodjeljuju se javna priznanja i priređuju druge svečanosti.

Građane posebno zaslužnim za gospodarski, društveni i kulturni razvoj Županije, Županijska skupština može proglasiti počasnim građanima Županije ili im dodjeljivati druga priznanja i nagrade.