Projekt ADRIPROMTOUR

PROJEKT "ADRIPROMTOUR"

 

CILJ PROJEKTA: Valorizacija jadranske kulturne i prirodne baštine kroz jačanje njene vidljivosti i turističku promociju

 

STATUS I TRAJANJE PROJEKTA: U provedbi. Trajanje projekta je 13 mjeseci (1.6.2022.-1.7.2023.)

 

VRIJEDNOST PROJEKTA: Ukupna vrijednost projekta 590.000,00 EUR

 

AKTIVNOSTI PROJEKTA:

1 - Razvoj održivih tematskih kulturnih ruta – Kroz edukaciju, studijske posjete, manifestacije i platformu virtualne stvarnosti, rute kulturnog turizma predstavit će se i promovirati široj javnosti. Cilj je razviti održivu turističku ponudu temeljenu na kulturnoj baštini koja je valorizirana posljednjih godina kroz različite EU projekte. Razvojem i širom upotrebom platforme virtualne stvarnosti cjelokupna baština bit će valorizirana na višoj i održivijoj razini.

2 - Promicanje zajedničkog kulturnog identiteta - Snažna promotivna kampanja omogućit će kvalitetnu i održivu promociju kulturnog identiteta područja partnerskih organizacija. Trenutna turistička ponuda temelji se na individualnoj promociji koja ne uključuje u dovoljnoj mjeri prirodnu i kulturnu baštinu. Organizacijom edukacija, manifestacija i putem platforme virtualne stvarnosti posjetitelji će imati uvid u bogatu prirodnu i kulturnu baštinu, kako svoju tako i onu prekograničnu. Na taj će se način tematski turizam razviti i distribuirati na cjelokupno područje partnerskih organizacija, čime će se spriječiti problem turističke sezonalnosti, potaknuti razmjena posjetitelja i njihovo aktivno sudjelovanje u lokalnim kulturama i zajednicama.

PROGRAM / IZVOR FINANCIRANJA:

Interreg program Hrvatska – Italija 2021. -2027./Europski fond za regionalni razvoj 

SUDIONICI PROJEKTA: Uz Šibensko-kninsku županiju, u projektu ADRIPROMTOUR sudjeluju i Primorsko-goranska županija, talijanske općine Cervia i Cesenatico, Sveučilište Juraj Dobrila u Puli, Grad Kaštela, Veleučilište talijanske regije Marche i Regionalna razvojna agencija u Teramu.

KONTAKT OSOBA: Lucija Madžar, dipl.oec.  022 460 763  E: lucija.madzar@skz.hr