Projekt „HERA“

Projekt „Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom“HERA

 

„Održivo turističko upravljanje jadranskom baštinom“ / Sustainable tourism management of Adriatic HERitage – HERA je strateški projekt financiran iz IPA programa Jadranska prekogranična suradnja 2007-2013, u kojem Šibensko-kninska županija sudjeluje kao projektni partner. Nositelj projekta je Zadarska županija, a u projektu sudjeluje 19 projektnih partnera iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Grčke.

Cilj projekta HERA, koji je započeo u studenom 2013. godine a traje do ožujka 2016. godine, je razviti zajedničku prekograničnu platformu za upravljanje i promociju održivog turizma na jadranskom području baziranog na zajedničkom kulturnom naslijeđu.

Projektom će se definirati metodologija za dosezanje standarda i dodjelu oznake za jadransku destinaciju kulturnog turizma naziva HERA. Izvodivost spomenute metodologije ispitivat će se kroz provedbu pilot projekata na teritorijima projektnih partnera, tj. kreaciju kulturnih ruta koje bi obuhvaćale infrastrukturno obnovljene elemente kulturnog nasljeđa te opremanje centara za posjetitelje.

Ukupni budžet projekta HERA iznosi 8.842.602,24 €. Raspoloživi budžet za Šibensko-kninsku županiju iznosi 272.108,87 €, od čega Europska uniija sufinancira 85% cjelokupnog iznosa.

 

Kontakt:

Upravni odjel za gospodarstvo

Lucija Aužina

Tel. +38522460763

Fax. +38522460758

e-mail: lucija.auzina@skz.hr


Dodatne informacije:
 

 

Vezane vijesti

Otvoren arheološki lokalitet Velika Mrdakovica

Za sufinanciranje EU projekta HERA odobrena bespovratna sredstva

Otoci, obala i zaleđe Šibensko–kninske županije objedinjeni u jedinstveni kulturni turistički proizvod

U Riminiju je održan međunarodni sastanak projekta HERA

Projekt "Uređenje arheološkog parka Velika Mrdakovica" u sklopu projekta HERA

Održan okrugli stol u okviru projekta HERA

Predstavljeni projekti HERA i HOLISTC