Projekt Ajmo Lokalno, prva županijska mreža kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj, pokreće sezonu kulinarskih događanja u županiji, koja započinje kulinarskim Masterclassom u Kistanjama, a nastavlja se gastro manifestacijom GuštAjmo Lokalno u Šibeniku, ispred katedrale, uz degustaciju sezonskih jela, glazbeni program i predstavljanje aktivnosti projekta.
Prva u nizu aktivnosti održat će se u petak, 10. listopada, u prostoru Inkubatora Krka u Kistanjama. Kulinarski Masterclass pod nazivom „Jesenska povrtna jela” vodit će profesionalni kuhari Bartol Stegić i Dino Bebić, s fokusom na pripremu jela od sezonskih i lokalnih namirnica.
Nova jela nastala u Masterclass radionicama ući će u jelovnike odabranih restorana diljem županije, a svakog mjeseca predstavljat će se nove sezonske recepture.
Dan kasnije, u subotu, 11. listopada, u Šibeniku na travnjaku kod katedrale sv. Jakova, održat će se gastro festival GuštAjmo Lokalno. Posjetitelji će imati priliku degustirati jela pripremljena dan ranije, na Masterclassu, uživati u selekciji vrhunskih lokalnih vina te glazbeno-zabavnom programu. Službeno otvorenje predviđeno je u 11 sati, uz nazočnost šibensko-kninskog župana Paška Rakića, dok će aktivnosti projekta Ajmo Lokalno predstavit izvršiteljica projekta, dr. Irena Ateljević.
Podsjetimo, Ajmo Lokalno je projekt Šibensko-kninske županije i prva županijska mreža kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj koja povezuje poljoprivrednike, male proizvođače hrane, restorane i lokalnu zajednicu. Cilj projekta je očuvanje tradicije, poticanje održive poljoprivrede i pripreme sezonskih jela od lokalnih namirnica.
Dođite i podržite naš rad – zajedno stvaramo ukusniju, zdraviju i održiviju budućnost!
Više informacija dostupno je na službenoj stranici projekta: www.ajmolokalno.hr.