Danas je u hotelu Olympia Sky u Vodicama održana panel rasprava na temu "Gastronomija kao turistički proizvod" u organizaciji Županijske komore Šibenik u suradnji sa Županijskom komorom Dubrovnik, Županijskom komorom Split, Županijskom komorom Zadar i Županijskom komorom Otočac.
Ovom događaju nazočio je župan Šibensko-kninske županije dr. sc. Marko Jelić sa zamjenicom Iris Ukić Kotarac.
"Hrana je odraz prostora i taj prostor koji daje smisao toj hrani je, u biti obilježio civilizaciju. Kada govorite o razvoju gastronomije onda govorite o razvoju proizvodnje hrane. Sada, više nego ikad, važno je naglasiti važnost očuvanja našeg eko sustava i tradicije kako bismo osigurali da naša hrana ostane autentična i dostupna i budućim generacijama. Naša hrana je danas možda, najviše izložena pritisku od svih drugih kulturoloških stvari. Kao vodeća nautička destinacija na Jadranu, imamo privilegiju i odgovornost pružiti našim gostima ne samo nova iskustva, već i duboko ukorijenjena tradicionalna jela koja odražavaju srž naše regije jer danas je turizam, u biti turizam doživljaja ." kazao je župan u svom obraćanju.
U sklopu panela održano je predavanje dr. sc. Snježane Boranić Živoder iz Instituta za turizam, koja je govorila o obilježjima gastronomije i gastronomskog turizma, kretanju na tržištu te potencijalima razvoja gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji.
Panelom je moderirala gđa. Dijana Katica iz Udruge "Klub članova selo", a panelisti su bili Katija Guljelmović, OPG Pašeta, Dubrovačko – neretvanska županija, Jelena Tabak, Tiramoli d.o.o. i predsjednica udruženja HGK za ugostiteljstvo, Splitsko-dalmatinska županija, Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibensko-kninska županija, Martina Pernar Škunca, Paška sirana, Udruga proizvođača Paškog sira, Zadarska županija i Krešimir Šakić, TZ Šibensko-kninska županija.